Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač reagirao je na izjavu pročelnice gradskog Upravnog odjela za kulturu i sport Dine Bušić za naš portal, a povodom izvida koje policija pokrenula zbog isplate sredstava Hrvatskom nogometnom klubu Zadar putem cesije Višnjiku.

Radi se o 703.486 kuna kojima je podmireno dugovanje kluba za korištenje termina na Višnjiku. Nakon što je to obznanjeno na sjednici krajem prosinca, Pupić Bakrač je podnio kaznenu prijavu smatrajući kako su ta sredstva dodijeljena nezakonito jer sufinanciranje sportskih udruga iz gradskog proračuna isključivo ide preko Sportske zajednice Grada Zadra. Kako još nije napunio tri godine od osnutka, HNK Zadar nema uvjete za sredstva iz tog programa.

No Bušić tvrdi kako će izuzeta dokumentacija pokazati da je sve zakonito napravljeno, navodeći kako sredstva za sufinanciranje korištenja termina u sportskim građevinama ne idu preko Sportske zajednice niti su dio njihovog proračuna, već proračuna Grada.

- Žena bezočno i plitko laže. Sportske udruge se financiraju preko Sportske zajednice Grada. Iz tih sredstava se plaćaju i tereni Višnjiku. HNK Zadar nije bio u programu za 2022. godinu jer nije ispunjavao uvjete. Dakle od kojih sredstava je izvršena cesija? Da gradonačelnik ne podržava čak i sudjeluje u tim kriminalnim radnjama, odgovorne bi smijenio i kaznio, javno je poručio Pupić Bakrač uz presliku rješenja o isplati sredstava.

- Ako laže koza ne laže rog. Dokument s potpisom Dine Bušić. Preko 700 tisuća kuna za HNK na koje nemaju pravo po nijednoj osnovi. Sto posto protuzakonito, poručuje vijećnik Akcije mladih.