Ministarstvo mora, koje ne može riješiti zagonetku nestanka ruske jahte iz Betine, još ne može ni otkriti tajnu o tome kako će dati koncesiju za Marinu Zadar. Ministar Oleg Butković smijenio je lučkog kapetana i njegovog šefa u Zagrebu, a da javnosti koja i dalje propituje nije ponudio niti jedan suvisli odgovor na logična pitanja.

Ministar Butković prije točno godinu dana u Zadru je otkrio kako će Država preuzeti spornu marinu. Nakon što je ministar u ožujku i listopadu, također u Zadru najavio kako će Vlada RH donijeti odluku o tome da će Lučka uprava preuzeti marinu Tankerkomerca najkasnije za mjesec dana, nije se očitovao na novinarska pitanja upućena 10. siječnja 2023. godine.

„Poštovani ministre, s obzirom na to da ste u Zadru dva puta najavili kako će se na sjednici Vlade naći odluka o tome da će Marinu Zadar preuzeti Lučka uprava Zadar, možete li se očitovati na pitanje gdje je zapelo? Tankerkomerc je bio spreman predati marinu mirnim putem. Zbog čega nije došlo do preuzimanja i hoće li uopće doći? Što je s natječajem za koncesiju koji ulazi u 9. godinu svoje besmislenosti?"

Puno pitanja za resorno ministarstvo i njegove službe, a nitko od njih ne daje odgovore: kada i kako će završiti saga o zadarskoj marini bez koncesije nakon dugih pravosudnih postupaka koji su se pokazali kao kupovanje vremena?

Zato smo nedavno i napravili fotogaleriju iz Marine Zadar i nazvali je po Beckettovom teatru apsurda "U očekivanju Godota" s podnaslovom "Tragikomedija u dva čina".