Nakon što je gradonačelnik Zadra u listopadu 2022. godine poništio dio natječaja u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna, koji se odnosio na opremanje Providurove palače u dijelu odvlaživača zraka za procijenjenih 87.274 kuna, u studenom je potpisao odluku o izboru dobavljača.

Radi se o Crescat d.o.o. iz Zagreba koji su dali ponudu od 64.600 kuna bez PDV-a. Odvlaživač zraka nabavljen je prvenstveno zbog izložbe umjetnina moderne umjetnosti "Jedan svijet" za koju je trebalo zadovoljiti muzejske standarde. Pa su nadležni iz Grada Zadra odmah nabavili i uređaj koji će kontrolirati taj zrak.

Gradonačelnik je potpisao odluku prema kojoj je to trebao napraviti Nitor media d.o.o. iz Zagreba, po ponuđenoj cijeni u iznosu od 39.792,40 kuna bez PDV-a, odnosno 49.740,50 kuna s PDV-om. Provedena je jednostavna nabava kao i za uslugu čuvanja umjetnina. Taj posao na određeno vrijeme po ponuđenoj cijeni u iznosu od 64.600 kuna bez PDV-a, odnosno 80.750 kuna s PDV-om, dobila je šibenska podružnica Adriatic osiguranja.

Iz natječaja za opremanje Providurove poništen je dio o nabavi rasvjete te o građevinsko-obrtničkim radovima. I dok se slaba rasvjeta mogla zamijetiti kod razgledavanja slika na otvaranju izložbe, za radove na uređenju prostora ugostiteljske namjene koji bi koristio mali atrij kod knjižnice, još nije na pomolu novi natječaj.