Muškarac iz zadarske okolice šokirao se kada je od policije dobio kaznu u kojoj je stajalo da je kroz Biograd svojim automobilom projurio vozeći 124 kilometra na sat. Provjerom datuma ustvrdio je da se to dogodilo kada je automobil posudio svom susjedu, a ovaj je ključeve dao svom 40-godišnjem sinu, inače već prekršajno osuđivanom za slična nedjela.

Susjedov sin nije priznao krivnju, tvrdio je da je automobil vozio njegov prijatelj, ali sutkinja Općinskog suda u Zadru je zaključila kako iz iskaza svjedoka, među kojima je i njegov otac, ima dovoljno elemenata da ga proglasi krivim i izrekla mu kaznu od 2.100 kuna (279 eura).

Policija je utvrdila kako je on 6. siječnja 2020. u 1,45 sati u Biogradu na moru, upravljao kroz naseljeno mjesto brzinom od 124 km/h, što je utvrdila kamera za nadzor brzine. Zbog sigurnosne razlike smanjena je 111,6 km/h, ali i dalje znatno više od ograničenja postavljenog na 70 km/h.

Kao olakšavajuća okolnost uzeta je činjenica da počinjenjem djela prekršaja nisu nastale štetne posljedice, a otežavajuća učestalo kršenje prometnih propisa, kako proizlazi iz njegove prekršajne evidencije.