Gradski odbor HDZ-a održao je u hotelu Kolovare radni sastanak koordinacije Gradskog odbora, temeljnih organizacija i novih članova HDZ Zadar, s kojega je poslao nekoliko poruka javnosti, a kasnije i putem svog profila na Facebooku odgovorio na prozivke Enija Meštrovića.

Istaknuto je kako članstvo zadarskog HDZ-a raste, o čemu svjedoče 204 nova člana u zadnje dvije godine, većinom mladih do 30 godina.

- HDZ i Vlada RH ostvaruju sve strateške ciljeve države, od ulaska u Eurozonu i Schengen, pomoći Ukrajini, pravovremenog reagiranja na energetsku krizu i inflaciju, zadržavanja stabilnog kreditnog rejtinga, rasta BDP-a i zaposlenosti, nikad većih EU fondova, pa do osnaživanja Hrvatske vojske i zaštite nacionalnih interesa. S druge strane kod nas u Zadru, gradonačelnik i gradska uprava žele raditi i realizirati veliki niz projekata te koristiti izvrsnu suradnju s Vladom RH i nikad veće prilike koje nam se pružaju. Međutim, zbog nezakonitog proračuna to je dovedeno u pitanje. Takvo stanje s Gradskim vijećem se ne smije nastaviti i sigurni smo kako će građani takvo ponašanje kazniti već na sljedećim izborima, kad god oni bili, poručili su iz HDZ-a.

Naknadno su na Facebooku odgovorili Meštroviću, koji je zatražio da gradonačelnik Branko Dukić podnese ostavku, nakon čega bi ostavku dali i gradski vijećnici pa bi se krenulo u izbore.

- Enio, nije gradonačelnik predložio nezakonit proračun nego ste baš vi u suradnji s Akcijom mladih (seniora) i SDP-om izglasali nezakonite amandmane zbog kojih je Grad danas blokiran. Gradonačelnik Dukić dva puta je izabran imenom i prezimenom te uvjerljivo dobio natpolovični broj glasova. Više od cijele liste Enija Meštrovića ili Marka Vučetića i SDP-a. Gradonačelnik i gradska uprava rade svoj posao temeljem povjerenja dobivenog od strane građana. Gradsko vijeće je to koje ne funkcionira, zaustavlja projekte i donosi nezakonite amandmane.

Ne želite suradnju. Niste se odazvali na niti jedan od pet sastanaka na temu izrade proračuna na koje ste bili pozvani. Je li to „odgovorno" ponašanje? U ovom trenutku gradonačelnik je jedini faktor stabilnosti. U interesu Zadra je da ima stabilno Gradsko vijeće. Prema tome, kad god želite možemo na izbore za Gradsko vijeće, poručuju iz HDZ-a.