Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zatražilo je istražni zatvor za obojicu osumnjičenih dilera koji su ovog tjedna u odvojenim akcijama privedeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak 1. veljače postupio protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno da je u obiteljskoj kući na jednom otoku pored Zadra, u cilju daljnje prodaje i stjecanja nepripadne imovinske koristi, prethodno uzgojio točno neutvrđeni broj stabljika konoplje. Osnovano se sumnja da ju je potom usitnio i pohranio u staklene posude ukupne težine 3.840 grama, kao i u PVC vrećice ukupne težine 5.188 grama, kao i da je držao sasušene grane biljke marihuane težine od 53 do 1.222 grama, priopćili su u petak navečer iz DORH-a.

Drugi slučaj odnosi se pola kilograma heroina koje je u dječjoj sjedalici nanjušila policijska ovčarka Lili.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 25-godišnjak 31. siječnja 2023., u mjestu pored Zadra, postupio protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno u cilju daljnje prodaje radi stjecanje protupravne imovinske koristi, u osobnom automobilu držao 534 grama droge heroin, upakirane u PVC vrećice, te 1018 grama smeđe praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava namijenjene povećanju mase droge tzv. punila, naveli su u petak iz DORH-a nakon ispitivanja mladića za kojeg je već poznato da je završio iza rešetaka.

Isti je razlog zbog kojeg su u oba slučaja sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložili određivanje istražnog zatvora, a odnosi se na opasnost od ponavljanja kaznenog djela.