U ponedjeljak započinju radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Vlatka Mačeka i Šestanskog prolaza te ulica Put Kotlara i braće Miroslava i Janka Perice, oba na dionici između Autobusnog kolodvora i rotora za Gaženicu.

Kako bi se povećala protočnost prometa, oba raskrižja dobit će lijeve skretače, s tim da onaj kod podvožnjaka u Arbanasima ostaje sa semaforom, dok izlaz s Puta Kotlara i dalje ostaje bez njega.

Radove izvodi tvrtka Cestogradnja, koja je na javni natječaj Grada Zadra dostavila ponudu u iznosu od 3,36 milijuna kuna bez PDV-a, što je ispalo značajno povoljnije od procijenjene vrijednosti u iznosu od 4,7 milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi će trajati 120 radnih dana, odnosno oko 5 mjeseci, a izvodit će se u tri faze. Privremena regulacija prometa za prvu fazu bit će na snazi do 1. travnja.

- Promet na dijelu Ulice Vlatka Mačeka od ulice Put Vukića do ulice Put Kotlara bit će moguć samo u jednom smjeru, od zapada prema istoku (centar-luka Gaženica), dok će promet iz suprotnog smjera biti zatvoren, a obilazak prema centru preporučuje se Ulicom Franka Lisice, odnosno Gaženičkom ulicom i Ulicom Bregdetti. Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, a za prolaz koriste obilazne pravce. Zahvaljujemo na razumijevanju, navodi se u obavijesti iz Grada Zadra koji je kao investitor ugovorio ove radove krajem prošle godine, netom prije obustave gradskog proračuna.