Iz Policijske uprava zadarske prvi put su izvijestili o rezultatu kontrole prometa na otoku Ugljanu, koju su proveli policajci iz Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar nakon što su novim ustrojem preuzeli nadzor nad otocima.

Oni su prekršajno sankcionirali tri vozača koja su upravljali automobilima zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola i koji su odbili ponuđeno testiranje na prisutnost opojne droge u organizmu.

- u 03.05 sati kod 21-godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija od 1,61 g/kg,
- u 04.30 sati kod 27-godišnjeg vozača 1,57 g/kg te
- kod 40-godišnjeg vozača je utvrđeno 0,92 g/kg alkohola u organizmu.

Vozači su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakonao sigurnosti prometa na cestama zbog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja testiranja na prisutnosti droge u organizmu, navodi se u izvještaju. A da nisu samo pijani već i drogirani na cesti, potvrđuje i slučaj od prošlog petka, kada je na području Biograda zaustavljen automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 61-godišnjak. On je pozitivno reagirao na test na opojne droge u organizmu te je kod njega pronađeno i oduzeto oko 9,84 grama droge kokain.

Rekorde vikenda je friški vozač od 33 godine kod kojeg je izmjerena najveća koncentracija alkohola u količini od 2,05 g/kg .
On je u autu zadarskih registarskih oznaka u subotu 4. veljače u 02.15 sati na državnoj cesti DC-08 u Murvici prije stjecanja prava na upravljanje izazvao prometnu nesreću slijetanjem vozila s kolnika. Vozaču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su mu za sada utvrđene lakše tjelesne ozljede.