Tri važna detaljna urbanistička plana bit će na glasovanju na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja se održava idući tjedan na Valentinovo.

Na Dnevni red ponovno se vraća točka o Izradi II. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Tehničkog školskog centra Zadar. Izgledno je kako će ovog puta točka biti izglasana jer je nakon što je posljednji put odbijena, predsjednik Marko Vučetić organizirao sastanak gradskih vijećnika i ravnatelja Strukovne škole Vice Vlatkovića, Tihomira Tomčića te izrađivača ovog plana na kojem su se vijećnici uvjerili kako se ovim planom ne omogućava četverotračna cesta kroz Vruljicu, jer je to napravljeno prethodnim planom.

Prvi razlog zbog čega se traži odobrenje ovog plana jest taj da je Tehnički centar postojeću zgradu na toj lokaciji stavio u funkciju radionice za soboslikare, a sada je želi dodatno izgraditi, rekonstruirati i opremiti. Drugi razlog zbog kojeg traže izmjene jest polivalentna dvorana, odnosno njena fazna izgradnja, jer je županija kandidirala izgradnju zatvorenog sportskog objekta na europske fondove. Bez izmjena plana dvorana se ne bi mogla graditi. Treći razlog jest taj što je privatna osoba podnijela zahtjev da se zabrani rušenje objekta na tom području u kojem sada živi jedna osoba.

Vijećnici će na idućoj sjednici odlučivati i o Urbanističkom planu uređenja sportsko rekreacijskog središta Višnjik. Donošenjem tog plana konačno bi se trebala početi rekonstruirati stara menza koja se nalazi ispod dvorane Krešimira Ćosića. U staroj menzi naći će restoran, uredski prostori, ali i dugoočekivani muzej košarke. Ovim planom bi se omogućila i izgradnja polivalentne dvorane pokraj vrtića i to za potrebe malog nogometa i rukometa.

Na Vijeću će se naći i Prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja luka Kožino - Primorje kojim će se ostvariti preduvjeti za izgradnju luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Kožino - Primorje.