Nakon priopćenja SDP-ove vijećnice Danijele Vukoše,  javnosti je nastala nedoumica oko toga tko plaća krte za predstave kazališta lutaka djeci koja pohađaju  vrtiće: predškolske ustanove  ili roditelji. Pročelnik Joso Nekić dan ranije ustvrdio je kako je DV Radost tijekom 2022. godine iz svojih sredstava platio odlazak na dvije predstave. Od početka ove godine trošak  posjeta kazalištu snosit će roditelji polaznika DV Radosti i DV Sunce, objavio je pročelnik Nekić.

Danas se očitovao i na novinarski upit portala057info:

- Pitanja u svezi s plaćanjem kazališnih karata ranije je uputio njezin kolega Danijel Radeta i dobio podroban odgovor 03. veljače 2022. godine.
Grad Zadar niti jednoj ustanovi predškolskog odgoja i obrazovanja ne podmiruje trošak kazališne karte niti utječe na cijenu te karte. Ovaj i slične programe ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja realiziraju u skladu s Godišnjim planom i programom i svojim financijskim planom, a konkretno odlaske u kazalište i s roditeljima koji daju i suglasnost za realizaciju navedenog programa. Stoga se ne može govoriti o privilegiranosti neke od ustanova ili nejednakosti nekog od djece.

Prema dostupnim informacijama iz ustanova, nikad se nije dogodilo, a niti neće situacija u kojoj bi neko dijete bilo izostavljeno ili drugo privilegirano iz bilo kojeg razloga. Ukoliko jedna odgojno-obrazovna skupina sudjeluje u nekom programu sva djeca iz te skupine sudjeluju u tome, napisoa je Joso Nekić, pročelnik UO za odgoj i školstvo