SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša na današnjem je Gradskom vijeću ponovno potegnula pitanje o tome tko je djeci "ukrao" kazališne predstave, što je završilo salvom uvreda između pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića i nezavisnog vijećnika Enija Meštrovića.

- Znate li da djeca DV Radost ipak ne idu besplatno na kazališne predstave? Bilo je pitanje kojim vrtićima grad plaća predstave za djecu. Ravnateljice su odgovorile da djeca plaćaju, ravnateljica Radosti nije odgovorila nego je uputila na pročelnika, pa nas za ima tko upravlja vrtićem. Dobili smo odgovor da djeca ne plaćaju predstave. Ravnateljica je odgovorila tek kad se priča pojavila u medijima, koji je identičan vašem. Međutim, razuvjerili su me roditelji, koji kažu da plaćaju odlazak u kazalište. Što su to roditelji plaćali i gdje su ti novci od roditelja završili, pitala je Vukoša.

- Dobio sam odgovor iz vrtića odmah ali ga nisam odmah huto dati nego čekati zakonski rok, da vidim gdje će to otići, da se sve radi po babama i stričevima. Meštrović tako govori da ravnateljica Gradske knjižnice vrijeđa njegovog prijatelja i da ga je bacila u podrum, a on radi katalogizaciju, zapravo je nagrađen. Novci što su roditelji uplatili su u mom džepu, tu su novci, rekao je Nekić, vadeći novac iz džepa.

Ove riječi Meštrović je doživio kao uvrede nekadašnjem članu UV Znanstvene knjižnice Branimiru Čakiću.

- Govorite o Čakiću kao jednom čovjeku, kako te nije sram. Ja iz kuće ne bih izašao s takvim nosom. Konju!, vrijeđao je Meštrović Nekića. 

Kada mi je još jednom dobacio uvredu na račun izgleda, Nekić je iz klupa odgovorio da tako ne razmišljaju žene koje su oko njega.

Vučetić je zbog uzavrelih strasti proglasio stanku, izbacujući Nekića sa sjednice.

- Takav šovinizam i seksizam nije zabilježen u povijesti hrvatske politike. To je prvorazredni skandal jer nije riječ i političari nego o pročelniku, rekao je Vučetić.

U stanci je Nekić održao konferenciju za medije. Ispričao se zbog komentara koji su u raspravi s Meštrovićem bili seksistički, odgovarajući na uvrede oko svog izgleda.

- Kad godinama radiš s ljudima ocjenjuješ rade li ozbiljno svoj posao. Puno mjeseci slušam uvrede na račun ravnateljica vrtića i knjižnica, samo zato što dobro rade svoj posao. Jasno mi je da neki politički protivnik želi poniziti drugoga, ali nije prihvatljivo ići na osobnu razinu.

Rekao je kako svi roditelji plaćaju ulaznicu za vrtiće, osim jednog dijela socijalno ugroženih.