Radovi u Diklu u sklopu EU projekta aglomeracije su se intenzivirali nakon pritiska na izvođača radova.

Uvjerio se u to i direktor Odvodnje Grgor Peronja koji je nedavno bio u obilasku gradilišta na nekoliko ulica, uz more. Peronja je potvrdio kako su počeli i radovi na Rampadi iako je iz Grada Zadra tek od ponedjeljka najavljena privremena regulacija prometa. Pfeiffer kao nositelj poslova na ugradnji kanalizacije za složenu i razbacanu cjelinu Grad uveo je nove podizvođače u pojedine ulice.

U tijeku su radovi na Putu Dikla gdje ih obavlja Vodoinstalacija kao i podizvođač radova na spajanju sjevernog s južnom stranom te ulice prema crpnoj stanici Dražanica kod teniskih terena. S obzirom da se radi o domaćoj dokazanoj Vodoinstalaciji, direktor Odvodnje ne sumnja da će i to zbog čega je ulica zatvorena, biti brzo gotovo.

On je zadovoljan što je danas obavljen tehnički pregled za Ulicu A.G. Matoša na Boriku oko koje je bilo najviše prašine prošlog ljeta. To je prvi tehnički ove godine i to za dionicu za koju je odgovoran nositelj radova, njemački Ludwig Pfeiffer. Direktor Peronja tvrdi kako je ove godine predviđeno 10 tehničkih pregleda cjelina za koje su izdane posebne građevinske dozvole.

Tamo gdje je Strabag prošao, kao brz i kvalitetan nositelj radova cjeline Bokanjac, brzo će i rasti trava.

Najbolja vijest iz Odvodnje je sadnja zelenila oko retencijskih bazena na Bokanjcu.
U planu je sadnja 217 komada stabala, 1.228 komada različitog vrsta grmlja, 12.799 komada trajnica te 15.755 m2 travnjaka. Ovaj je tjedan započela sadnja različitih vrsta stabala, grmlja, trajnica te travnjaka. To je donedavno bilo gradilište a u skoro doba bi trebao postati mali park.