Proteklog vikenda bilo je posebno veselo u gradskoj vijećnici Grada Benkovca koji su pohodile male maškare iz Dječjeg vrtića „Bubamara" Benkovac. 

Već sama pojava dječje maškarane povorke u pratnji njihovih teta iz Vrtića na gradskim ulicama izazvala je veliku pozornost i radost građana i prolaznika. Dječji žamor, smijeh i razigranost donijeli su u ovo zimsko jutro malo svježine i radosti koju djeca i te kako znaju pokazati. 

U gradskoj vijećnici Grada Benkovca male maškare je primio gradonačelnik Tomislav Bulić, koji im je poželio toplu dobrodošlicu i zahvalio im što su nam svojim dolaskom uljepšali dan.

Nakon ugodnog razgovora ispunjenog dječjim žamorom i znatiželjnim upitima prema gradonačelniku, benkovačke male maškare od gradonačelnika su preuzele ključ grada. Gradonačelnik Bulić uručio je ključ grada jednoj od djevojčica uz poruku da od sada oni upravljaju našim gradom i da ga urede i vode kako oni misle da je najbolje za njih. Nova gradonačelnica je potom predala ključ grada prvoj djevojčici do sebe, ona opet drugoj i tako u krug.

Nakon predaje ključeva i preuzimanja vlasti od strane malih maškara u duhu radosti i veselja, nastavilo se druženje uz kolače i slastice koje su pripremljene za benkovačke mališane.