S novim, prilagođenim redom letenja koji stupa na snagu za nešto malo više od mjesec dana, odnosno s 25. na 26. ožujka, prema hrvatskim zračnim lukama trenutno je najavljeno gotovo 40 novih linija.

Sedam od ukupno osam hrvatskih zračnih luka ima jednu ili više najavljenih novih linija za predstojeći ljetni red letenja. Trenutno jedino Zračna luka Osijek nema najavljenih novosti za ovu ljetnu sezonu, u njoj je broj linija ostao jednak kao i prošle godine. Trade Air će prometovati na domaćim linijama (uključujući i onu iz Osijeka prema Zadru), dok će Croatia Airlines prometovati prema Splitu, Dubrovniku i Munchenu. Sve ostale hrvatske zračne luke imaju određenih noviteta.

Zadarska zračna luka u najavi ima čak sedam novih linija za predstojeću ljetnu sezonu. Većinu noviteta donosi irski Ryanair koji u ovoj zračnoj luci ima ljetnu bazu.

Noviteti su Kopenhagen - Zadar, od 1. lipnja (SAS); Rzeszow - Zadar, od 2. lipnja, (Ryanair); Munster - Zadar, od 3. lipnja (Ryanair); Bologna - Zadar, od 3. lipnja (Ryanair); Zadar - Milano, od 4. lipnja (Ryanair); St. Gallen - Zadar, od 06.05. (People`s); Forli, od 15. lipnja, (Aeroitalia).

Splitska zračna luka ima najviše novih linija u najavi, njih čak 16.

Međunarodna zračna luka Zagreb u najavi za predstojeći ljetni red letenja ima tek jednu novu liniju, prenosi Croatia Aviation.