asnica u Break a leg, oduvijek je bila inovativna u osmišljavanju turističke ponude.
Posljednjih godina ona je nositeljica aktivnog turizma koji se od 2016. godine predstavlja javnosti ambicioznim projektom Zadar Outdoor Festival (ZOF) da bi Iva Bencun bila prepoznata kao predsjednica sekcije pustolovnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.
– Iskustvo ZOF-a preneseno je u Šibenik gdje smo lani organizirala dvodnevne aktivnosti na Jadriju, a ove godine ga prenosimo u Skradin, pohvalila se Bencun.
Ona to radi s partnericama u agenciji Break a leg, Ivanom Lončar Mašina i Anamarijom Petani Čvrljak. One se ne bave iznajmljivanjem apartmana. Agencijski posao su, među ostalim, profilirale u organizaciju “team buildinga”. U našem prijevodu on nije jednoznačan ali svakako spada u organizaciju druženja ekipe s posla koja se u organizaciji poslodavca na taj način odmara, opušta, upoznaje i tako osvježeni spremni su za nove radne pobjede.
Upravo to im omogućava organizacija “team building” u režiji Ive Bencun, a koja je do te niše došla slučajnom, a sada radi ono što ona osobno voli.
Grupa pivara iz Belgije na raftingu
Naime, preko jedne belgijske agencije počela je organizirati program za team building.
. Dobili smo prvu grupu nakon čega smo preporučeni za drugu grupu i tako smo lani imali 12 grupa različite veličine i profila. Od jedne u kojoj je bilo pet suvlasnika jedne privatne banke (Argenta do skupine od 240 osoba PwC – PricewaterhouseCoopers. Njihov team building platila je ta poznata revizorska kuća, navodi Bencun.
Što im je ponuđeno?
Nudimo im boravak u zadarskoj regiji, organiziramo im smještaj i aktivnosti, ističe Iva Bencun. Taj posao pokazao se pogodnijim na zadarskom području zbog dobrih letova za Zadar koji ima i niže cijene u odnosu na Split i Dubrovnik.
– Za sada su to grupe u kojima su pripadnici više srednje klase. Kad se nepravi hotel Maraska, onda će se promijeniti klijentela u Zadru, smatra iskusna turistička manadžerica.
Skupina bankara za koje su radili team building, u dobi od 40 do 60 godine ubraja se, međutim, u dobrostojeće Belgijance.
– Ovisno o budžetu, mi im slažemo program. Nudi im se kajak, rafting na Zrmanji, obilazak Krke, Zipline na Čikoli… Žele što više adrenalina, ističe njihova domaćica koja kaže kako ih Zipline oduševljava ali najviše hrana.
– Pazimo gdje ih vodimo. Da to budu svježe namirnice, uglavnom riba.
Kada idu na rafting na Zrmanji, onda su to Mićanovi dvorani. Na otocima je to Olive Island Marina u Sutomišćici ili u Kalima kada im se nudi srdela s gradela, podsjeća Bencun na taj gastro doživljaj u kojem se preferira jednostavnost.
Priprema nove sezone je počela.
– Idemo na BB radionice gdje agencijama predstavljamo program. Očekujemo grupe iz Skandinavija, idemo se predstaviti u Pariz.
Već idućeg mjeseca dolaze im Slovenci na “team bulding”. Uglavnom su to Belgijanci, Francuzi i nešto Engleza. Ja pričam francuski što mi je puno lakše, kazala je Iva Bencun koja naglašava kako je gušt pretvorila u posao.