Nakon dvije godine pauze, Nautika se ponovo vraća u svom punom sjaju na pozornicu događanja donoseći sa sobom svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude.

Od 22. do 26. veljače, već tradicionalno, Zagrebački velesajam započinje svoju poslovnu godinu s najposjećenijim i najposlovnijim nautičkim sajmom u cijeloj Hrvatskoj. Ovogodišnja Nautika održava se u osam paviljona (7, 7A, 8A, 9, 10A, 11A, 11D, TP), gdje su već smještene "ploveće ljepotice".

Respektabilna brojka od 25 tisuća posjetitelja koji prođu tijekom pet dana velesajamskim paviljonima siguran je pokazatelj koliko su sajmovi važan i utjecajan marketinški alat. Sajmovi predstavljaju gospodarsku snagu jednog grada, ali i države. Zagrebački sajam nautike, jedini je kontinentalni sajam nautičke branše u Hrvatskoj, s kontinuiranim i stabilnim rastom u segmentu izložbenog prostora i broja posjetitelja. 

Sajam Nautike prati svjetske trendove, a po raznovrsnosti nautičke ponude spada u rang nautičkih sajmova s najpotpunijom ponudom. Kao takav zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici jer na jednom mjestu nudi sve; od b2b susreta nautičke struke do zanimljivosti za široku publiku. Glavne nagrade za posjetitelje su PEARLSEA 56 - tri dana najma sa skiperom i MIRAKUL 30 Hardtop - vikend krstarenje na motornoj jahti, razlog više za posjet Zagrebačkom velesajmu.

Na sajmu vas očekuje vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi, promocija novih brodova i nautičke opreme na hrvatskom tržištu, atraktivna izložba nautičke fotografije, prekrasni primjerci hrvatske tradicijske brodogradnje u drvu itd.

Prisutni će biti gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, uprizoreno u elegantne brodice oduševljava posjetitelje i buduće nautičare. Svoje usluge ponudit će mnogobrojne hrvatske marine, čarter tvrtke, brodogradilišta te agencije, klubovi, institucije i udruženja vezana za nautiku i nautički turizam.

"Ploviti, otkrivati, živjeti" dugogodišnja je nit vodilja sajma Nautike, stoga vas pozivamo da zajedno zaplovimo kroz Nautiku 2023.!