Bivši zadarski dožupan i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Šime Mršić (HDZ) dobio je zeleno svjetlo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za sklapanje ugovora za novo radno mjesto ravnatelja Javne ustanove Park prirode Vransko jezero.

Iako rezultati natječaja još nisu objavljeni niti su kandidati o njima obaviješteni, iz odluke Povjerenstva sve je jasno. Naime, Mršić je naveo kako ga je natječajna komisija rangirala kao najboljeg kandidata. Dva dana nakon intervjua za ravnateljsko mjesto, on je zatražio suglasnost Povjerenstva koje je moralo provjeriti je li Mršić kao državni tajnik bio u poslovnim odnosima s Parkom prirode Vransko Jezero. Naime, obveznici imaju ograničenje u trajanju od godinu i pol dana za prihvaćanje imenovanja na upravljačke funkcije u takvim ustanovama. Mršić je naveo kako nikakvi poslovni odnosi nisu postojali dok je bio na mjestu državnog tajnika, od siječnja 2021. do kraja 2022. godine, a to je potvrdio i njegov bivši poslodavac u očitovanju Povjerenstvu. Ministarstvo je Parku prirode Vransko jezero dodijelilo ribolovno pravo, no to je bilo daleko prije nego što je Mršić postao državni tajnik.

- Daje se suglasnost Šimi Mršiću da može stupiti u radni odnos u Javnoj ustanovi Park prirode Vransko jezero na radnom mjestu ravnatelja navedene javne ustanove budući da iz utvrđenih okolnosti poslovnih odnosa između Ministarstva poljoprivrede i navedene javne ustanove proizlazi da kod obveznika ne postoji sukob interesa, zaključak je Povjerenstva kojeg potpisuje predsjednica Nataša Novaković.

Uz Mršića koji je nakon ostavke u Zagrebu slovio kao HDZ-ov favorit za PP Vransko jezero, na natječaj su se prijavili dosadašnji ravnatelj u dva mandata Danijel Katičin te njegova kolegica Maja Ćuže Denona, stručna voditeljica u tom parku prirode.