Tek mu je deset godina, a već je tajnik nogometnog kluba! Priča o čudu od djeteta stiže iz Bibinja. Iako je, službeno, njegov otac tajnik Nogometnog kluba Bibinje, sve poslove posljednje dvije godine obavlja 10-godišnji Emanuel.

"Šta se tiče kompjutera i papirologije, on preuzima, i ja nemam više brige s tim", kaže Kristijan Šindija. Dok tata slaže dresove, sin obavlja posao. Jer, neslužbeno, Emanuel je "alfa i omega" kluba.

S njim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Unosim zapisnike pred utakmicu, dočekujem suce delegate, dočekujem goste", kaže.

Svjestan je, kaže, odgovornosti posla.

"Ako negdje ima problem, a to gleda puno ljudi iz Saveza i prati situaciju, onda neki mogu dobiti otkaz." Prije utakmica na teren iznosi lopte i pića. Brine da korner zastavica bude na svom mjestu.

Sve ovo Emanuel je naučio od Josipa, prijatelja i delegata u Županijskom nogometnom savezu. Danima je, kaže Josip, sjedio kraj njega i upijao svaki njegov potez.

"U zadnje vrijeme on ispravlja moje greške, ne ja njegove. Učenik je nadmašio učitelja", kaže Josip Bralić.

Emanuel i sam igra nogomet i sudi. A uz sve to je odličan učenik. Ima, kaže, dvije želje - prva je da jednom na Poljudu pred utakmicu "zaviri" u VAR sobu i vidi kako ovaj njegov posao rade veliki, a druga da Bibinje zaigraju u višem rangu, trećoj nogometnoj ligi jug.