Zadarska Čistoća dostavila je Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma donaciju od čak 1.720 kilograma plastičnih čepova! Riječ je o još jednom uspješnom ciklusu ekološko-humanitarne akcije „Donesi čep za skupi lijek", koja se u Zadru provodi od 2016. godine.

Čepovi se kontinuirano prikupljaju u odgojno obrazovnim ustanovama u Zadru, školama i vrtićima, putem različitih ekoloških akcija i pojedinačnih donacija. Dugogodišnjom suradnjom s vrtićima i školama Čistoća sudjeluje u edukciji mladih naraštaja, koji tako dobivaju spoznaje o važnosti odvajanja otpada, ali i potrebi pomaganja drugima. I odrasli Zadrani su, često potaknuti inicijativom najmlađih, pazili da vrijedni čepovi ne završe u komunalnom otpadu.

Uprava Čistoće odlučila je kako će ovu pošiljku donirati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu, kako bi ih ona iskoristila za nabavu neophodnih, ali skupih lijekova potrebnih za liječenje oboljelih od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Nakon ukrcaja u Zadru prevezeni su i iskrcani na Odlagalište za neopasni otpad u Mjesnom odboru Totovec, uz srdačan susret i prenošenje pozdrava svih onih koji su u akciji sudjelovali.

Akcija „Donesi čep za skupi lijek" nastavlja se i dalje provoditi. Plastične čepove moguće od odložiti u spremnike za plastične čepove postavljene na ulazu u upravnu zgradu Čistoće d.o.o. (Stjepana Radića 33) i poslovnici Društva na Poluotoku (F. Grisogona 17). Također, čepovi se mogu donijeti u reciklažna dvorišta u Diklu i Gaženici.