Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo je na svečanosti u Opatiji dodijelila nagrade, povelje i posebna priznanja u sklopu desete nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija - turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake

„Šampionska titula" Veliki zlatni suncokret otišla je u općinu Kneževi Vinogradi u Slavoniji, vinsku destinaciju Hrvatske. U Zadarsku županiju nije došla niti jedna zlatna povelja, ali su dodijeljene dvije srebrne te dva posebna priznanja.

Srebrnu povelju u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva" dobila je ruralna kuća za odmor „Mazin" u Općini Gračac, a u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka" Udruga proizvođača paškog sira.

Posebno priznanje za tradicionalnu proizvodnju smokava, maslina i slatkih
delicija u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva" dobio je OPG Novaković iz Posedarja.

Na kraju, posebno priznanje za uključivanje mladih u očuvanje i promoviranje
tradicionalne gastronomije otoka Paga dobila je Srednja škola Bartula Kašića iz Paga.