Predsjednik zadarskog SDP-a i Kluba vijećnika, Daniel Radeta koji se dovodi u vezu sa smjenom na ravnateljskom mjestu do tada nedodirljivog Jurice Dilbera što je trebao biti zalog za nastavak pregovora oko proračuna, očitovao se po izboru Željka Žilavca na mjestu ravnatelja Zadarskog sporta. Radeta je preko svog facebook profila  zatražio od gradonačelnika Branka Dukića da smijeni Žilavca koji je današnjim danom stupio na mjesto ravnatelja.

"Kada sam tražio ostavku Jurice Dilbera s mjesta ravnatelja Ustanove Zadarski sport, bio sam svjestan da izbor novog ravnatelja navodi na samo jedno ime. HDZ je tražio radno mjesto za Željka Žilavca.

Znajući kako Željko Žilavec ne ispunjava kriterije po natječaju za to radno mjesto, prihvatio sam njihove nezakonite fantazije kao izazov i svojim postupcima omogućio HDZ-u novo imenovanje. Bio je to test.

HDZ je još jednom naivno zagrizao ješku.

Željko Žilavec je bio direktor KK Zadra 4 godine, 9 mjeseci i 16 dana. Dakle, bivši direktor ne ispunjava kriterij natječaja i nema 5 godina iskustva na rukovodećoj poziciji.

Pozivam Gradonačelnika da istog trena smijeni novoizabranog ravnatelja i Upravni odbor koji ga je svjesno i protuzakonito postavio na ovu funkciju!

ps. unapređivač prodaje, trgovački putnik, šef paletara, voditelj smjene u šanku, voditelj recepcije nisu rukovodeće pozicije!