U moru predmeta na Općinskom sudu u Zadru, koji su završili u zastari koja je ovih dana objavljena na e-oglasnoj ploči, nalazi se i slučaj s kojim je bio povezan 48-godišnji djelatnik gradske tvrtke Nasadi, koji je i ranije prekršajno osuđivan.

Policija ga je sumnjičila da je 2. listopada 2017. godine oko 07,40 sati na Trgu Gospe Loretske u Arbanasima službenim vozilom Nasada blokirao BMW u vlasništvu 47-godišnjaka, nakon čega je izašao iz vozila psujući 47-godišnjaka koji je od straha bio zatvoren u svom automobilu. U optužnom prijedlogu, kojeg je podnijela policija, navodilo se kako je 48-godišnjak hvatao kvaku da otvori vrata vozila, udarao šakom po staklu, pljunuo na staklo i udario nogom u prednja lijeva vrata, gdje su nastala oštećenja u vidu udubljenja, a nakon čega se vratio u službeno vozilo Nasada i udaljio s lica mjesta. U opisu incidenta istaknuto je kako se događaj dogodio ispred djece koja su išla u obližnju školu kao i njihovih roditelja te slučajnih prolaznika, a kod kojih je ponašanje 48-godišnjaka izazvalo osjećaj uznemirenosti i nelagode.

No kako je od događaja prošlo više od četiri godine, tijekom kojih je došlo i do spajanja Prekršajnog i Općinskog suda, optužba protiv 48-godišnjaka je odbijena. Stoga na sudu nikad nisu razjašnjenje sve okolnosti ovog slučaja koji se vodio kao narušavanje javnog reda i mira.