Hrvatske autoceste nisu imale treću sreću u potrazi za investitorom koji bi udahnuo novi život ""Velebitskoj kraljici" na odmorištu Marune na autocesti A1.

Na posljednji javni poziv za pravo korištenja tog cestovnog zemljišta nije pristigla niti jedna ponuda pa će postupak biti poništen. Na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok tako će do daljnjega ostati napušteni hotel te restoran, nikad dovršene investicije Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta.

Prema sadašnjim uvjetima, cestovno zemljište površine 1.973,59 m2 daje se u koncesiju na 25 godina, tijekom kojih će izabrani investitor HAC-u uplaćivati 41.598,21 kuna mjesečne zakupnine. Po sklapanju ugovora počet će teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. U istom roku investitori moraju ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, kako ističu iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste. S obzirom na to da su u proteklih godinu dana čak tri natječaja s ovakim uvjetima prošla bez interesa, u HAC-u bi trebali razmisliti o novim kriterijima za privlačenje investitora.