Urbanizacija Vitrenjaka nastavlja se punom parom. Nakon zgrada sagrađenih neposredno uz crkvu i ispod nje, kao i kompleksa koji se gradi na potezu od Yachtinga do Jedriličarskog kluba Uskok, investitor Porta Grupa počeo je s prodajom stanova u stambenom kompleksu „Borik Zadar kompleks".

Riječ je o pet zgrada koje se grade na preostaloj slobodnoj parceli iza crkve. Završetak građevinskih radova planiran je u prosincu 2024. godine, no već sada moguće je „uletjeti" uu kupnju po povlaštenim uvjetima.

Pet stambenih zgrada, navodi se u projektu, povezuje zelena površina, park i susjedni mini trgovački centar (?). Za sada na ovom području postoji samo kvartovska trgovina, ali nije isključeno da će se, s obzirom na urbanizaciju i nagli skok stanovnika, urediti i trgovački centar, možda čak u nesuđenoj Dalmi neposredno uz crkvu. Isti investitor, povezan s poduzetničkom obitelji Nižić, kupio je i taj objekt u stečajnom postupku nad tvrtkom Kerum.

Parking za automobile bit će oko stambenog kompleksa Borik i ispod njega, u podzemnom parking prostoru koji sadrži i dodatne velike ostave. Svi stanovi na najvišem katu imaju vlastitu krovnu terasu.

Projekcije su naravno ukrašene zelenilom na susjednim parcelama, ali stanje je naravno ponešto drugačije nakon ekstenzivne gradnje u posljednje dvije-tri godine. Nema sumnje da će i ovi stanovi biti brzo rasprodani, jednako kao i oni koji se grade nekoliko stotina metara dalje, između hotela President i marine Borik.