Željko Šoša po sili zakona nakon 23 godine odlazi s mjesta zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar jer sa 67 godina mora u mirovinu.

Upravno vijeće JVP Zadar u petak je objavilo natječaj s rokom prijave od osam dana. Na posljednjem natječaju objavljenom potkraj 2020. godine, Šoša sa 64 godine je bio jedini kandidat. Iako je mandat zapovjednika profesionalne vatrogasne postrojbe pet godina, gradonačelnik Branko Dukić potpisao je početkom 2021. godine imenovanje Šoše na pola mandata.

Dukić će imenovati i novog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar, uz prethodnu suglasnost zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije, na mandat od pet godina. Kandidati za to mjesto moraju imati diplomu, najmanje pet godina iskustva na poslovima vatrogasaca s posebnim ovlastima i odgovornostima te među ostalim propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti.

Željko Šoša u travnju puni 67 godina i odlazi u mirovinu koja mu sigurno neće biti na političkom planu. On je godinama u vrhu zadarskog HDZ-a unatoč mrljama kao što je nepotizam, ljubavna afera, isticanje zastave na dan osnivanje NDH. Šoša je sve preživio te je ostao visokopozicioniran na izborima za Županijski odbor HDZ-a, a posljednjih godina je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini.