Dugo su pojedinci iz gradske vlasti pronosili ideju o gradnji javne garaže na prostoru napuštenih radionica nekadašnje tehničke škole iako je taj prostor prenesen na Županiju kao osnivača škola.

Da ideja još tinja, potvrđuje najava pročelnika za komunalne poslove Robertina Dujela.

- Treba srušiti radionice stare Tehničke škole i na tome privremeno osigurati dostatan broj parkirnih mjesta dok se taj prostor ne privede svrsi, izjavio je Dujela.

 
Zadarska županija je zgradu napuštene tehničke škole davno prepustila Sveučilištu u Zadru s obzirom da je tu građevinu obitelj Bakmaz kroz zakladu namijenila isključivo za prosvjetu. Na mjestu radionica trebala se graditi nova škola ali to nije prošlo već je i taj dio prostora dodijeljen zadarskom sveučilištu kroz pravo građanja.

Taj dio kompleksa stare Tehničke škole Županijska skupština Zadarske
županije dodijelila je Sveučilištu u Zadru u srpnju 2021. kada je već
započela provedba projekta obnove secesijskog dijela stare Tehničke škole, navodi se iz Rektorata u dijelu odgovora na novinarski upit što oni kažu na najavu iz Grada Zadra.

Radionice u sastavu staroga kompleksa Tehničke škole nisu predviđene za
rušenje dok se ne izradi projektno-tehnička dokumentacija
koja će definirati
sve potrebne elemente i preduvjete njihove obnove a moguće i nove izgradnje.
Sveučilište radi na pripremi inicijalne tehničke dokumentacije za nekadašnji
prostor radionica kao i na identificiranju mogućnosti za financiranje iz EU
fondova, povratne su informacije iz uprava Sveučilišta.

Ulica Stratico bi prema prijedlogu Plana upravljanja gradskom jezgrom trebala postati pješaka zona, produžetak šetnice na Muraju. 

I kada se uskoro završi obnova školske zgrade za potrebe Sveučilišta, radionice premda su ruglo grada, neće se srušiti dok se za taj prostor ne odredi nova namjena i počne s procedurom projektiranja uz naravno obavezne uvjete konzervatora.