Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša poslao je priopćenje pod naslovom "Kad na javoru  rodi grožđe" kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani, obraćam Vam se povodom najvećeg skandala u novijoj zadarskoj povijesti. Još ne vjerujem da se u jeku niza socijalnih programa, koje smo putem amandmana na prošlogodišnji pa i na ovogodišnji proračun implementirali, kako bi izravno utjecali na potrebe najosjetljivijih nam sugrađana, gradonačelnik odlučio kupiti sliku za imaginarni muzej za kojeg znaju samo on i pročelnica Bušić i to za skoro 400 000 kuna.

Ovim nečasnim činom nažalost obistinile su se sve one optužbe o bešćutnosti i krivim prioritetima Branka Dukića, koji je umjesto pomoći umirovljenicima, osobama s invaliditetom i našoj zadarskoj dici odlučio u povijest grada na silu upisati svoju ekipu iz kafića.

Šteta što je slikar mlad pa nije poznavao Dorkina i Babalujija da i njih uklopi u ovu povijesnu blamažu zadarskog HDZ-a. Slika Mediteraneo, koja bi trebala prikazati muku dalmatinskog težaka po Gradu Zadru prikazuje likove koji cijeli dan sjede u kafiću i hrane mačke, a po meni je pljuska svim onima kojima je navodno namijenjena.

U šturom priopćenju naručitelja saznali smo da će se slika postaviti u Providurovu palaču, umjesto u Brankov dnevni boravak ili u Medulićevu. Ovakav bezobrazluk je neviđen i u najnerazvijenijim zemljama Azije i Afrike. Radi svega navedenog zatražit ćemo od DORH-a da obavi istražne radnje, kako bi ustanovili da slučajno nije došlo do zabune. Do tad usporedite neke od programa koje smo mogli imati za sličan ili isti iznos da HDZ nije izvršna vlast:

Prehrana u školi -
povećanje gradske subvencije za 100 % - 30 tis Eura

Svi programi udruga u socijalnoj skrbi i zdravstvu
- povećanje subvencije za 50 % - 50 tis Eura
Troškovi režija za struju i vodu
- povećanje subvencije za 100 % - 20 tis Eura

Projektna dokumentacija za Osnovnu školu na Žmirićima
i vrtić na Sinjoretovu
- 26 tis Eura

 Besplatan javni prijevoz za sve umirovljenike-
s manjom mirovinom od 4000 kn
(podizanje s 2700) -50 tis Eura

Besplatan javni prijevoz za sve osobe s invaliditetom
iz 3. i 4. skupine - 50 tis Eura

Lift za osobe s invaliditetom na plaži Uskok -50 tis Eura

Sredstva za angažiranje dvije dodatne Gerontodomaćice za
njegu u kući pri domu Sv. Frane - 50 tis Eura

Sredstva za angažiranje dvije osobe za pružanje psihosocijalne pomoći osnovnoškolcima

zbog posljedica od pandemije pri CZSS - 50 tis Eura

subvencioniranje obrta Dadilja - 60 tis Eura