Wine EnoGASTRO Vip Event održat će se i ove godine u Zadru. Drugi ovotjedni event održat će se u petak, 17. ožujka u s početkom u 13 sati. Drugu godinu zaredom, Falkensteiner Hotel i Spa Iadera ugostit će brojne izlagače i goste iz HoReCa sektora željne znanja i poslovnog razvoja.
Brojni izlagači i predavači dolaze i u Zadar s ciljem dobrog druženja, poslovnog povezivanja te dodatnog educiranja kako bi ugostitelji mogli kvalitetu i kvantitetu svoje ponude i usluge podignuti na višu razinu. Vlasnici restorana i hotela, F&B manageri, konobari, sommelieri, barmeni, kuhari i drugi – dobrodošli su na ovaj autentičan događaj koji potiče povezivanje lokalnih ugostitelja s domaćim proizvođačima.
Nakon svečanog otvaranja u 13 sati od 13:45 kreće iznimno bogat program predavanja i radionica. Radionice započinju degustacijskom radionicom “Crvena vina zadarske regije… dragocjeni nektar!” koju će voditi sommelierka WSET 3. razine Manuela Plohl. Nakon toga slijedi radionica Digitalni marketing u ugostiteljstvu i turizmu: Kako nas prate i kako pratimo na društvenim mrežama koju vodi direktor Cosmic Productiona – Ivan Boban. Poznata i vrhunska slovenska sommelierka, Mira Šemić, održati će radionicu pod nazivom Mira i tri mušketira. Radi se o degustacijskoj radionici u kojoj će gosti moći kušati vina tri mušketira, no o čijim je vinima riječ, saznat ćete na radionici. Prvu seriju radionica zatvara Franckov barista Zoran Trkulja koji će gostima držati predavanje o kavi: Arabica vs Robusta – Sve što treba znati o kavi.
Od 16 sati na rasporedu je pauza uz druženje s izlagačima te velika edukacijska enogastro prezentacija za 80 restoratera i ugostitelja kada će posjetitelji imati priliku kušati mnogobrojna vina sljubljena s gastro ponudom prisutnih izlagača.
Sommelier WSET 3 razine Jure Andrijašević od 18 sati nastavlja program edukacijskih predavanja degustacijskom radionicom pod nazivom Zlatne perle – Pjenušava renesansa Radgone. Sanja Krmpotić gostima će kroz radionicu Moć gostoljubivosti i stjecanje lojalnosti gosta nastojati prenijeti važnost pravilnog i ljubaznog odnosa s gostima. Zatim opet slijedi jedna kratka radionica Ivana Bobana: Važnost odabira dobre glazbe u hotelima i ugostiteljskim objektima, a Deni Červar i Andrea Brečević svoje će osebujno znanje iz proizvodnje maslina podijeliti gostima i provesti ih kroz edukativnu degustacijsku radionicu Primjena ekstra djevičanskog maslinovog ulja u gastronomiji. Za kraj, gosti će moći poslušati predavanje Kako craft pivo pokreće trendove i primjene (u ugostiteljstvu) koje će držati Ana Teskera.