Dvije godine i četiri mjeseca od otvaranja ponuda za aglomeraciju u cjelini Petrčane, povjerenstvo je danas donijelo odluku koja je nevjerojatnom brzinom objavljena na Facebooku Mjesnog odbora Petrčane.

Odluka je očekivano pala na Euro projekt i njihovu ponudu od 184,9 milijuna kuna bez PDV-a, što je 231 milijun kuna s porezom. Procjena je bila 141.669.133 kuna. Euro projekt iz Zadra ostao je jedini u igri od četiri ponude koje su stigle na natječaj, a među kojima je bila i jedna iz Turske. Firma registrirana za poslovne usluge u svojoj je ponudi reference za ovaj veliki posao morala osnažiti s drugim građevinarima koji imaju iza sebe velike projekte.

Čekalo se dok nadležni odobre povećanje premašenog iznosa iz tog natječaja s obzirom na to da je ugovarnje i prve dvije cjeline zadarske aglomeracije probilo ugovoren iznos iz 2019. godine i dočekat će se nova financijska tranša iz EU financiranja ugradnje kanalizacije kao preduvjeta razvoja urbanizacije. A na djelu je novi građevinski boom u Zadru.

Onaj iz 2008. godine odvijao se na crnim jamama, a tek posljednjih godina ugrađuje se kanalizacija i ostali elementi odvodnje koja prema EU standardima mora biti na razini pročišćavanja otpadnih voda.

Iz Odvodnje će Euro projektu nakon roka žalbe poslati ugovor na potpisivanje, a potom će ih u trogodišnji posao uvesti glavni nadzorni inženjer Igor Pukec (bio zaposlen na projektu Gaženice u LUZ-u op.a). On predstavlja zajednice četiri izabrane firme za nadzor među kojima je i D&Z.

Iz Hrvatskih voda, koje su krovna organizacija i vode EU aglomeraciju za cijelu Hrvatsku, nikada nisu odgovorili na novinarski upit o zakonitosti javne nabave otvorene više od dvije godine. Taj natječaj više se ne može ni naći na e-javnoj nabavi.