U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u VIP salonu, danas je održan humanitarni turnir u zvučnom pikadu, javlja Višnjik.hr.

Zvučni pikado nabavljen je za potrebe Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba Donat čiji se članovi intenzivno bave i sportskom rekreacijom, ali i natjecanjem, uz ostalo i u pikadu.

- U programu Lions Cluba na svjetskoj razini, pa i kod nas u Hrvatskoj, jest i pomaganje slijepim i slabovidnim osobama. U Zadru smo stoga osmislili akciju kako bismo pomogli prikupiti dio novca za nabavku zvučnoga pikada za Sportsku udrugu slijepih i slabovidnih osoba. Sretni smo što je sve uspješno završilo i što na ovom okupljanju možemo udruzi i predati zvučni pikado - kazala je Davorka Mezić, predsjednica zadarskoga Lions Cluba zaključivši svoju riječ zahvalom svima koji su sudjelovali u akciji, te ŠC-u Višnjik i Denisu Karloviću, direktoru, na domaćinstvu.

U ime Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba Donat skupu se obratio Josip Laća, predsjednik.

- Ova udruga okuplja slijepe i slabovidne osobe koji su aktivni u sportskoj rekreaciji i u različitim natjecanjima, pa tako imamo i paraolimpijce, sudionike europskih i drugih natjecanja. Za slijepe i slabovidne sport i rekreacija od velike su važnosti, a za to nam treba i oprema. Sad imamo i zvučni pikado i zahvaljujemo svima koji su pridonijeli njegovoj nabavci - kazao je Josip Laća.
Zanimljivo natjecanje u VIP salonu u Dvorani Krešimira Ćosića zaključeno je proglašenjem najboljih i prigodnim domjenkom.