Plan preseljenja službi i ustanova Zadarske županije na dvije adrese preko Mosta - u zgrade u Ulici Ivana Mažuranića i J.J. Strossmayera, po svemu sudeći, ne podržava Državni inspektorat.

Na novinarski upit jesu li prihvatili ponudu iz Županije da se presele na dvije lokacije u Gradu, dobili smo odgovor u kojem se to ne potvrđuje.

- Poslovni prostori Državnog inspektorata u Zadru nalaze na adresi I. Mažuranića 30 temeljem sklopljenog Ugovora o davanju poslovnog prostora na uporabu potpisanog sa Zadarskom županijom na neodređeno vrijeme i bez plaćanja zakupnine. U slučaju bilo kakvih promjena po ugovornom odnosu sa Zadarskom županijom, Državni inspektorat će postupiti u skladu sa zakonskim propisima vezanim uz zakup i korištenje poslovnih prostora, odgovor je koji smo dobili iz uprave Državnog inspektorata.

Na dodatni upit znači li to da su odbili posljednju ponudu, iz DIRH-a kojeg vodi HDZ-ovac Andrija Mikulić, nisu odgovorili. Kao ni na pitanje imaju li posebne uvjete za preseljenje kao što su parkirna mjesta za službena vozila DIRH-a.

Zadarska županija će im ustupiti poslovne prostore u svom vlasništvu na adresi Ulica Brne Krnarutića 13 i Juraja Barakovića, prethodno smo objavili informaciju pročelnika Nikice Miletića koji vodi plan preseljenja.

Županijske službe koje se nalaze u na tim lokacijama, namjeravaju se privremeno premjestiti u višak prostora zgrade Hrvatske pošte na Relji za koji bi vjerojatno trebali plaćati i zakup. Županija je uložila gotovo 150 tisuća kuna u lift zgrade Gradske vijećnice koji je godinama bio izvan pogona, a kako bi sve stranke, uključujući i invalide mogle doći do Inspektorata koji bi dijelom bio na četvrtom katu s ulazom sa strane zgrade. Ako ništa drugo, pokazali su gradskoj upravi da se lift može osposobiti. Radovi su u tijeku.

Tamo je sada smješten Odjel za obrazovanje, kulturu i sport kojeg vodi pročelnik Ivan Šimunić dok je na gornja dva kata zgrade kod crkve sv. Krševana dio Odjela za prostorno uređenje u kojem se izdaju dozvole i ostali dokumenti za građenje.

Dok se ne urede prostori iz kojih će iseliti 50-ak službenika Državnog inspektorata i 12 zaposlenika dislocirane Uprave za ribarstvo, županijski službenici trebali bi biti podstanari na Relji.