Policijski službenici Policijske postaje Biograd i Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U petak oko 13.30 sati u Dragama, policijski službenici zaustavili su automobil Audi njemačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak dok se kao putnica u vozilu nalazila 44-godišnja hrvatska državljanka.

Daljnjim postupanjem policije, vozač je odbio ponuđeno testiranje na droge te se pokušao pješice udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile, a od putnice je oduzeto oko 13,1 gram marihuane. Vozač i putnica su privedeni u službene prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod 30-godišnjaka je pronađeno i oduzeto oko 67,9 grama droge amfetamin pakirano u dva pojedinačna pakiranja. Temeljem naloga nadležnog suda u Zadru izvršena je i pretraga automobila osumnjičenog te je pronađeno oko 19,5 grama droge amfetamin, 12 tableta droge MDMA- tzv. „ecstasy" te 6 komada LSD-a.

Protiv osumnjičenog se zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava, te je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se protiv 44-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.