Jučer, 27. ožujka u 11.20 sati u Ulici Bonifacija Perovića u Arbanasima policijski službenik Postaje prometne policije Zadar je, obavljajući kontrolu u prometu službenim motociklom, uočio motocikl bez registarskih oznaka kojeg je naredbom svjetlosnih signala pokušao zaustaviti, a nakon čega je vozač ubrzao i nastavio vožnju.

Ubrzo se zaustavio u obližnjoj ulici, Ulici Deana Nikpalja, gdje je daljnjim postupanjem policijskog službenika utvrđeno kako je 39-godišnji Zadranin upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje tj. prije položenog vozačkog ispita. Kod njega su pronađeni i oduzeti bokser i nož. Nadalje je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole.

Nesavjesni vozač je uhićen te priveden u službene prostorije policije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, jučer je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Kako doznajemo, 39-godišnjak je poznat policiji od ranije po drskom ponašanju, odnosno prekršajima protiv javnog reda i mira.