Brod MSC Armonia je uplovio jutros u Gaženicu, a tim kruzerom otvara se sezona u Zadar Cruise Portu - Putničkoj luci Gaženica, doznajemo od Rebek V. Pevec, generalne menadžerice Zadar Cruise Port.

Ovaj puta Armonia je došla s 2019 putnika, uglavnom Talijana, Španjolaca i Austrijanaca te 744 članova posade koji su pripadnici 41 nacionalnosti.

Većina gostiju ide u razgled Zadra, vožnju gradom električnim Tuk-tukom, na izlet u Nin te u Nacionalni park Krka.

Isti brod ponovo će uploviti 7. travnja, najavila je menadžerica koncesionara koji će ove sezone u Gaženici prihvatiti 73 uplovljavanja brodova. Ove godine se u Zadar vraćaju brodovi Celebrity Cruisesa.

Za razliku od lani, ove će godine, prema njezinim informacijama, biti daleko veći broj putnika jer su kruzing kompanije ukinule sva pandemijska ograničenja.

Potpuni oporavak od pandemije u kruzing industriji u kojoj prevladavaju tri velike korporacijske kompanije, očekuje se tek 2025. godine. To se moglo čuti na velikom kruzing sajmu u Miamiju kada se predstavljaju u ugovaraju programi i luke plovećih hotela. Najveći problem kruzing industrije su posade, navela je Rebeka V. Pevec. Ona je bila na štandu svoje matične kompanije - Global Ports Holding kojeg ne zaobilaze vodeće kompanije jer se radi o velikom lučkom operateru.

Na taj način joj je bilo dostupnije razgovarati i pregovarati za Gaženicu. Rezultati će se vidjeti za dvije godine.