Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač aktualizirao je slučaj prema kojem Vodovod d.o.o Zadar isključuje vodu građanima pozivajući se kako navodi u svom priopćenju na interni akt koji je u suprotnosti sa Ustavom RH i presudama Ustavnog suda.

- Isključivanje se vrši na protuzakonit način da se ljudima upada u njihovo vlasništvo bez njihovog znanja i naloga suda. Na poziv PU Zadarske o tome sam dao informacije i naveo svjedoke.

Nemalo sam iznenađen dopisom zamjenice Općinske državne odvjetnice Branke Rukavine koja amenuje kršenje ustavnih prava i protuzakonite postupke Vodovoda d.o.o pozivajući se na interni akt Vodovoda d.o.o koji nije u skladu sa Ustavom i Zakonom, koji nije usklađen s presudama Ustavnog suda. Što je još gore Branka Rukavina se usuđuje tumačiti jednu od presuda Ustavnog suda po tom pitanju ( ima ih više ) na potpuno pogrešan način, suprotno brojnim pravnim mišljenjima i autoritetima koji su u brojnim člancima i osvrtima presude Ustavnog suda protumačili na jedini mogući način a to je da se građanstvu ne može isključivati voda i struja jer su to osnovne životne potrebe.

Osim toga  zamjenica ODO Branka Rukavina kao takva nije uopće ovlaštena da tumači odluke Ustavnog suda. Trebala se obratiti Ustavnom sudu da ono samo da tumačenje svojih brojnih presuda o temeljnom pravu na struju i vodu pa je ona na osnovu dobivenog tumačenja morala donijeti pravorijek .

Ovako svojim pravorijekom Branka Rukavina amenuje protuustavna isključivanja vode građanstvu na protuzakonit način čime se dovode u opasnost zdravlje i životi ljudi, posebice najugroženijih skupina nemoćnih, starijih i bolesnih. Stoga Vas molim da izvršite nadzor na radom zadarskog ODOa i Branke Rukavine te da se hitno anuliraju učinci njezinog dopisa koji mogu imati tragične posljedice. Tko će onda za njih biti odgovoran, pita se u svom propćenju vijećnik Pupić Bakrač uz priložen dopis iz Općinskog državnog odvjetništva.