Jedno od najposjećenijih mjesta priprema za uskršnji blagdan i blagovanje bila je zadarska ribarnica.
Za razliku od splitske koja jučer nije obilovala ribom jer su noći bile burne za ribolov, na zadarskoj se to nije primijetilo. Bilo je čak i srdele po 4 eura, pasa za 10 eura kao i pakiranje smrznutih kozica. Težište ponude je na ribi iz uzgoja. Kilo sitnih orada prodavao se za 8 eura, dok su one porcijaške a divlje na jednom mjestu se mogle naći za 20 eura. Toliko su na jednom štandu koštale lignje, dok su se škampi nudili za 30 eura, ali nisu iz Jadrana.
Izdašnija je ponuda bila oborite ribe, naravno upitne svježine. Pa se tako na jednom mjestu pagar prodavao po 16 eura, a na drugom 25 eura. Ili 30 eura koliko je manje-više prodavan škrpina, zubatac ili što se već nudilo pod oboritu ribu. Najvišu cijenu je postao kovač ili šampjer – 40 eura za kilogram.
Hoće li sva ta riba naći put do kupaca, teško je bilo procijeniti jutros oko 8 sati. Rijetko tko je istaknuo cijene svoje ponude. A da se prodavači baš i nisu puno trudili iako je danas udarni dan na ribarnici, to se itekako moglo osjetiti. Što više neki su prednjačili u svom neljubaznom odnosu prema kupcima suprotno poruci papa Franje.
Pitanje je li riba poskupila ili nije, laži u odgovoru da se malo veći mac šparoga, koje su također postale dio blagdanskog stola, nudio za 10 pa čak i 15 eura. A di su jaja?