U crkvi sv. Kate na Veliki četvrtak, župnik fra Božo Mandarić u tradicionalnom obredu oprao je noge dvanaestorici vjernika iz Vukšića, Lišana, Bulića, Provića i Ostrovice. 

Svećenici kao sljedbenici Krista peru noge dvanaestrorici, kao što je prema vjerovanju Isus oprao noge apostolima. Veliki tjedan počeo je Cvjetnicom ili Nedjeljom muke Gospodnje. Večernjom misom počinje Vazmeno trodnevlje, slavi se i obnavlja ustanovljenje euharistije i svećeničkog reda. Veliki Četvrtak je u prvom redu dan Isusa Krista, prvi iz njegova svetoga i slavnog trodnevlja, kršćanski spomendan Isusove Posljednje večere.

- Isus pranjem nogu ustanovljuje euharistiju, zajedništvo i svetu misu. Isusa najviše bole oni koji mu nisu vjerni, oni koji ga progone, psuju i ne žele biti njegovi. Isus je na križu zavapio "Oče oprosti im jer ne znaju što čine". Draga braćo i sestre, molimo za obraćenje i milost euharistije i služenje Bogu, kazao je fra Božo Mandarić.

U župi je bio starodrevni običaj da su djeca i mladići na Veliki Četvrtak napravili drvene čegrtaljke kojim bi se "škrgučalo" na Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu, dane kada bi zvona zamuknula. Drvena čegrtaljka kada bi se vrtjela, proizvodila bi zvuk koji bi podsjećao škripanje Isusovih zubi u njegovoj muci. Taj starodrevni običaj nažalost je ukinut 1970. godine. 

Nakon završetka mise, fra Božo po uzoru na Isusa Krista pozvao je svoje apostole na večeru u župni dvor.