Grad pun ljudi, a policija se pojavila kod crkve Gospe od zdravlja kako bi privela golu lutku. Kako je nisu uspjeli ispitati, vraćena je organizatorima neformalnog okupljanja u istoimenom parku kojeg je organizirala ekipa iz Kampo Kaštela.

Iz PU zadarske stiglo je priopćenje o vrlo osjetljivom događaju.

Policija je jutros oko 10 sati zaprimila više dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama.

Lutke iz izloga zatvorene trgovine s Kalelarge ustupljene su organizatorima iz Kampo Kaštela za dekoraciju druženja u perivoju zadarskih velikana. Oni su danas uspjeli dovesti ljude u taj dio grada, ali i dospjeti u crnu kroniku na smiješan način. Blamaža zadarske policije bila je vijest na HTV dnevniku.