Novi stečajni upravitelj Nogometnog kluba Zadar Srđan Dvornik postavio je imovinskopravni zahtjev prema Renu Sinovčiću u iznosu od 5,5 milijuna eura (41 milijun kuna), nakon što je Županijski sud u Zagrebu donio presudu prema kojoj je on taj iznos izvukao iz kluba kroz pozajmice uz pomoć tadašnjeg direktora Novice Erlića.

Nakon godina neaktivnosti bivše stečajne upraviteljice, koja je popisala imovinu i stavila ju na skupnu prodaju kod javnog bilježnika, novi stečajni upravitelj naumio je do kraja istjerati na čistac sva potraživanja koja klub ima.

- Nakon preuzimanja dužnosti stečajni upravitelj je u kaznenom postupku koji se vodi pred Županijskim sudom u Zagrebu, sukladno izmijenjenom činjeničnom opisu iz optužnice, postavio imovinskopravni zahtjev prema prvooptuženiku u iznosu od 5.466.168,45 eura / 41.184.846,19 kuna uvećano za zakonsku zateznu kamatu, navodi se u njegovom izvješću Trgovačkom sudu.

Nadalje, NK Rijeci su postavljeni zahtjevi za isplatom naknade za treniranje igrača Antonija Galešića i Doriana Rudića i GNK Dinamu za treniranje igrača Roka Peroša.
Što se tiče rasprodaje nekretnina, na snazi je oglas o prikupljanju ponuda koje će se otvoriti kod javne bilježnice Jelene Skoblar. O oglasu je Dvornik izvijestio Grad Zadar i HNK Zadar, koji bi mogao imati interes za imovinom, budući da se radi o sjedalicama montiranima na tribinu koje koristi klub, ali i različitoj opremi poput kosilica, perilica, semafora, uredskog namještaja... Do sada nije bilo kupaca jer je bilo potrebno svu imovinu u cijelosti kupiti.

U slučaju neuspjele prodaje oglašenih pokretnina, a budući da se radi o petom oglasu o prodaji, na kojem je utvrđena zadnja cijena ispod koje se navedene pokretnine ne mogu prodati, Dvornik će sazvati skupštinu vjerovnika radi donošenja daljnjih odluka o unovčenju.