U sklopu druge faze projekta "Okusi baštinu" u Starigradu je održana najavljena edukativna gastro radionica namijenjena svima koji se bave ugostiteljstvom na području FLAG-a Tri mora. 

Radionicu su ove godine vodili članovi ŠKMER akademije iz Splita koja okuplja šefove mediteranskih i europskih regija. Sudionicima su prikazane moderne tehnike pripreme i prezentacije jela od lokalne ribe, morskih plodova (sa naglaskom na školjke) i samoniklog velebitskog bilja, poput guste juhe od morskih plodova s orzom, gratiniranih dagnji sa mariniranom rajčicom i velebitskim sirom, rižota sa dimljenim dagnjama, tjestenine sa dagnjama i plavim rakom, pogače sa aromatiziranim velebitskim sirom i srdelama, zanimljiva jela od tune i dr.

Radionica je ponovno održana u pokaznoj kuhinji restorana u sklopu Turističkog naselja Alan u Starigradu koja se već pokazala odličnim prostorom za ovakve prigode. Edukativnoj radionici je prethodila gastro manifestacija u sklopu proslave blagdana Sv. Jurja, kada su za posjetitelje na licu mjesta pripremana jela od lokalno uzgojenih dagnji a za pripremu je bio zadužen zadarski chef Renato Kraljev.

Iduće događanje u sklopu ovog projekta slijedi 27. svibnja, kada će se posjetiteljima između ostaloga prezentirati tradicionalne tehnike mariniranja, soljenja i sušenja ribe. Svrha provedbe ovakvih praktičnih radionica je poticanje tematske gastronomske ponude, unapređenje znanja i ugostiteljske ponude u segmentu korištenja lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture, a time i povećanja kvalitete turističke ponude u destinaciji. 

Projekt "Okusi baštinu" provodi Turistička zajednica općine Starigrad u partnerstvu sa Općinom Starigrad uz sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.