U četvrtak je otvorena tradicionalna županijska smotra Art Dizajn u organizaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Tema ovogodišnje smotre je "Mimikrija - drugo lice umjetnosti".

Svi radovi učenika prošli su procjenu stručnog žirija, zadovoljili su temu i svoje mjesto našli na izložbi postavljenoj u II palače. Prvo mjesto osvojio je rad učenika 3.S razreda, smjer soboslikar-ličilac. Luka Barešić, Marijan Šindija, Leon Mirkov, Ivan Baričević, Marko Barić i Borna Rubelj su pod mentorstvom prof. Ivane Grdović izradili u tehnici tempere i akrila rad naziva "Koraljni greben".

No, osim što su zadarski učenici osvojili prvo mjesto, jedan njihov rad je dobio i posebnu pohvalu, a to je rad učenika Ivana Žilića, Krševana Kotlara i Luke Paradžika (2. S, soboslikar-ličilac) naziva "Čovjek iza duge", a mentorica je još jednom prof. Ivana Grdović.Ostali učenici čiji su radovi prošli na izložbu su: Emil Kajtazović, Vice Pejić, Mate Štampalija, Filip Stanić, Šimun Zdrilić i Jakov Peričin, 1. S razred, smjer soboslikar-ličilac; te Petar Jusup, Patrik Jakovljević, Mile Tokić i Gabriel Mikulić, 2. S razred, smjer soboslikar-ličilac.

Čestitamo svim učenicima i mentoricama čiji su radovi izloženi u II Palače, a posebno onim nagrađenima i pohvaljenima!