Daniel Radeta izvijestio je kako je na današnjoj sjednici Odbora za izbor i imenovanje s Dnevnog reda skinuo točku o imenovanju novih članica i članova Upravnog vijeća Gradske knjižnice Zadar.

- U odluci piše kako sam ja predlagatelj i izvjestitelj točke Dnevnog reda, iako nikog nisam predložio niti sam s izborom bio upoznat prije sjednice, a niti znam tko ih je uopće birao. Revizija upravnih vijeća je još uvijek u tijeku i sve dok ne saznamo da li je Upravno vijeće bilo legitimno nećemo sastavljati novo.

Prema statutu Gradske knjižnice Zadar, dužnost predsjednika Upravnog vijeća može obnašati samo osoba sa završenom VSS, a prema informacijama koje imam, predsjednik UV GKZD Vinko Grgić nema završenu VSS i prema tome Upravno vijeće već dva mandata djeluje nezakonito.

Na postavljeno pitanje Gradskoj upravi (15. 3. 2023.) da mi se dostavi diploma predsjednika Vinka Grgića, do današnjeg dana još nisam dobio odgovor osim životopisa iz kojeg se ne može vidjeti titula.

Ako vratimo vrijeme unazad, na sam dan izbora ravnateljice GKZD, upravo o Grgićevom glasu je ovisio izbor, što bi značilo da Gradska knjižnica u dva mandata (8 godina) djeluje nezakonito. Ukoliko me itko od ovih aktera javno demantira, spreman sam, kao što sam to obećao i Željku Žilavcu, objaviti javnu ispriku!

Za one koji nisu pratili, još me nitko nije demantirao tako da nije bilo potrebe za isprikama, poručio je Radeta.