Uprava Turisthotela sazvala je za 12. lipnja Glavnu skupštinu dioničara jer su to tražili novi vlasnici - Tankerska plovidba.

Oni žele pod hitno promijeniti Nadzorni odbor, shodno novoj vlasničkoj strukturi, tako da dnevni red ima samo dvije točke: opoziv starog i imenovanje novog sastava nadzornika.

Iz dosadašnjeg NO Turisthotela ostaje samo jedan član koji nema veze s vlasničkom strukturom - Zorislav Vidović iz OTP investa. Uz Skoblara odlazi i Ante Barić, koji je prvi prodao dionički paket, Mate Bilaver i Milenko Alerić, sindikalni povjerenik u Turisthotelu.

U novi saziv Nadzornog odbora predložena je trojka iz Uprave Tankerske: Mario Pavić kao predsjednik Uprave te članovi Nikola Koščica i Ivan Pupovac, koji su članovi Uprave te Joško Markov, odnedavno savjetnik Uprave. Njima će mandat od četiri godine početi nakon odluke Skupštine koja će se održati u TN Zaton.

Na Zagrebačkoj burzi objavljen je i završni izvještaj Turisthotela za 2022. godinu, koji će kao i dividenda biti tema glavne skupštine dioničara. Međutim, dividende ovaj put neće biti jer su gotovo sve dionice u vlasništvu Tankerske plovidbe. Na kraju preglednog i nikad bolje napisanog izvještaja za 2022. odluka je da se rekordna dobit iz prošle godine u visini od čak 84,9 milijuna kuna, rasporedi u zadržanu dobit.

Takav prijedlog Uprave, Meri Matešić Sičić, podržan je odlukom za Glavnu skupštinu, a hoće li novi NO to promijeniti, to samo oni znaju.