Iz Policijske uprave zadarske jučer su intervenirali u dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško stradale te su zadržane u zadarskoj bolnici.

Prva prometna dogodila se u Briševu, jučer ujutro oko 7 sati. Mladi vozač (20) upravljao je vozilo zadarskih registracijskih oznaka u smjeru prema Mazijama. Prema policijskom očevidu, kada je pretjecao vozilo ispred sebe iz suprotnog smjera, naišao je teretni auto kojim je upravljao 37-godišnjak. On je pokušao izbjeći sudar, ali do njega je došlo izvan kolnika. Tamo je 20-godišnjak udario još jedno vozilo koje se kretalo iza teretnog auta. U tom dvostrukom sudaru s tri razbijena auta, nažalost, teško je stradao 20-godišnji vozač. Prevezen je u zadarsku bolnicu, a policija ga sumnjiči za izazivanje prometne nesreće.

Istog dana, oko 10 sati dogodila se prometna nesreća u Sukošanu. Vozač, rođen 1974. godine, upravljao je vozilom zadarskih registracija. Vozeći u koloni, Ulicom dr. Franje Tuđmana, on se nije pravodobno zaustavio te je udario u auto ispred sebe kojim je upravljao 36-godišnjak. U toj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena putnica iz tog vozila, rođena 1961. godine. Ona je također zadržana u zadarskoj bolnici.

Alkohola nije bilo niti kod jednog sudionika u ove dvije prometne nesreće.