Iako je tek podignuta konstrukcija građevina pod nazivom Villa more u Sukošanu prodaje se po cijeni koja nesumnjivo spada u najskuplji kvadrat na ovom dijelu Jadrana.

Investitori su oglasili  pojedinačnu prodaju tri stana s bazenima i po dva parkirna mjesta a vila se može kupiti cjelovito, navodi se na stranici luksuznih nekretnina Adria Europe Group. Za prvi stan kvadrat iznosi 7 400 eura, u drugi se prodaje za 7 100 po metru četvornom a vrhunac je 8 300 eura za koliko je ponuđen treći stan od 253 kvadrat. On se kao najluksuzniji prodaje za 2,5 milijuna eura.

Ipak je to vila prvi red do mora, odnosno na samoj plaži. Ali osim izgrađeno zida, u slučaju ove lokacije granice pomorskog dobra su utvrđene velikom brzinom da bi se mogla izdati građevinska dozvola.

Pozicija budeće vile je doista tik uz more a luksuz pojačavaju i ostaci antički luke na toj lokaciji poznatijoj kao Barbir.  Zbog njih je gradnja bila zaustavljena i konzervatori su trebali propisati daljnje mjere zaštite.

Prema stanju na trenu taj stari kao i novi kompleks nalaze se u podnožju odrona kojeg bi trebalo zaštiti. Put do vile nije nimalo luksuzan a to je inače problem Sukošana koji je napadnut gradnjom apartmanskih kuća a do kojih vode poljski putevi ili pohabane seoske ulice.

Što radi Općina Sukošan od komunalnog doprinosa kojeg su svi ti investitori morali uplatiti za gradnju velikog broja nekretnina.
Jedna od njih trebala bi biti najluksuznija kada se dovrši.