Kako bi se građanima približio policijski poziv, Policijska uprava zadarska u okviru kampanje "Postani policajac/policajka" organizira Dan otvorenih vrata u Zadru koji će se održati u četvrtak, 11. svibnja u vremenu od 11 do 13 sati u Športskom centru Višnjik - Dvorana 3.

Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokaznu vježbu demo tima pripadnika Interventne jedinice policije, pokaznu vježbu pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Također, bit će postavljeni edukativni postavi, kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije te opremom i tehnikom koju koriste (temeljena, prometna, pomorska, granična policija, protueksplozijska zaštita...), dok će policijski službenici kriminalističke policije prezentirati okupljenima metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon, te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu, a susresti će se i s policijskim psima.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja. Profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje.

- Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a posebno osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju i učenike koji završavaju druge razrede četverogodišnjih zanimanja mlađe od 19 godina, poručuju iz PU zadarske.