Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine danas je objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400 eura.

U Zadarskoj županiji maksimalni iznos od 35.600 eura dobili su sanacija i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Starigradu, izgradnja nogostupa i ceste u Velimu, prometnica Prtljug, sanaceija cesta u Srbu i izgradnja nogostupa u Lišanima Ostrovičkim.


Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.