Nova odluka o ugostiteljskoj djelatnosti koja regulira buku, a ovlasti daje komunalnim redarima, izazvala je očekivanu reakciju kod vijećnika tzv. oporbe.

- Udarili ste u osinje gnijezdo, prvi je reagirao SDP-ov Daniel Radeta koji stanuje na Poluotoku i bavi se turizmom. On je izrazio uvjerenje da će se odluka provoditi iako nije siguran da će to moći sami komunalni redari.

- Ako treba podrška, stavljam se na raspolaganje da se konačno uvede red, posebice na Polutoku, jer stanari godinama trpe teror, ponudio se Radeta.

Komunalni redari dobili ovlasti i moći će regulirati razinu buke. U slučaju kada se ugostitelji ogluše na upozorenja komunalnih redara da stišaju ili ugase glazbe, redar im onda može propisati kaznu, pojasnio je v.d. pročelnik Mate Pinčić.

Nezavisni vijećnik Enio Meštrović, pozvao se na praksu Dubrovnika te savjetovao gradskim vlastima da se nađu lokacije za održavanje glazbenih događanja izvan jezgre grada. Meštrović je apelirao na Sunset festival elektronske glazbe izmjesti s Pozdrava suncu. Teško je kontrolirati decibele za takve događaje u Gradu a koji uznemiruju domaće i turiste, kazao je Meštrović.

Dobio je obećanje Pinčića kako mogu razgovarati s direktorom TZ Mariom Palekom da se još ove godine taj festival izmjesti.

Vijećnik Mate Lukić izrazio je totalnu nevjericu u provođenje odluke što je i argumentirao. Odluka je neprovediva, plašite ugostitelje bez veze. To će biti kao i odluka da nema kupanja na rivi, uvjeren je Lukić. Na tu njegovu priču, Radeta mu je za govornicom rekao da on nije razumio odluku, odnosno da je nije pročitao.

- Tamo gdje živiš može ti smetati samo glasanje životinja, posprdno mu je dobacio Radeta, na što je dobio i odgovor:

- Moji nisu oslobađali Zadar poput tvojih pa da imam stan u centru.

Polemiku je okončao Vučetić komentarom kako smo saznali kako su "Lukićevi bježali iz grada kada je oslobađan".