Predsjednik Gradskog vijeća, nezavisni vijećnik Marko Vučetić, malo je bio iznenađen tim zahtjevom Akcije Mladih, ali je spreman na ostavku bez da oni to i službeno traže.

- Ako i ti, jedan od tri kluba koja sam do sad koordinirao protiv HDZ-a, kaže kako nemam njihovu podršku, ja odlazim s mjesta predsjednika Gradskog vijeća, kazao je Vučetić. 

Naravno, to su Klub vijećnika Akcije mladih, Nezavisne liste Enia Meštrovića te SDP-a. Umjesto da su udruženi u ratu protiv HDZ-a, oni prema riječima Vučetića, koriste jedni druge kao oružje u toj borbi koja je ostrašćena. Ovako se daje prilika stvaranju HDZ-ove većine, dodaje Vučetić koji ostaje gradski vijećnik. Imat ću još veću priliku sudjelovati u raspravi što mu je pozicija predsjednika Gradskog vijeća do sada otežavala.

U svakom slučaju, Marko Vučetić daje svoju ostavku, sjednicom će predsjedavati HDZ-ov Bruno Milin kao stariji potpredsjednik Gradskog vijeća. Birat će se novi predsjednik, a hoće li ga izabrati nova većina u zadarskom vijeću iz prvog ili drugog pokušaja, to je teško predvidjeti. I moguća su svakojaka tumačenja te po svemu do sad viđenom, neobične situacije u Gradskom vijeću, podsjeća Vučetić pa čak i to da se raspusti. Izbori su bili točno prije dvije godine.