U mandatu ravnatelja Mate Kutleše objavljen je prvi natječaj za 22 rukovodeća mjesta u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru, za mandatno razdoblje od četiri godine.

U prvom natječaju su reizbori za 12 mjesta šefovi odjela te službi, među kojima čak dva identična mjesta voditelj Odjela za ortopediju i traumatologiju s dugotrajnim ortopedskim liječenjem. To jedna od osobitosti natječaja koji traje od 12. svibnja do 22. svibnja. Druga je specifičnost natječaj za mjesto pomoćnika ravnatelja za sestrinstvo, odnosno glavne sestre.

Prvi natječaj za glavnu sestru bolnice objavio je njegov prethodnih Andrija Marcelić. Na njega je izabrana Radojka Birkić, dipl.med.techn. Ona je rođena sestra glavne sestre zadarske bolnice u kojoj je Darija Katuša s istom diplomom, imenovana  pomoćnicom za sestrinstvo odlukom ravnatelja Željka Čuline. On je imenovao a Upravno vijeće je amenovalo i ostale pomoćnike ravnatelja kao i zamjenika. Svi su oni na mandat od četiri godine i čine Ravnateljstvo koje ima rok trajanja koliko i sam ravnatelj.

I dok je takva praksa i u drugim bolnicama u kojima ravnatelji biraju sami sebi suradnike bez natječaja, u biogradskoj se na natječaju opet našlo mjesto pomoćnice ravnatelje za sestrinstvo na koje mogu konkurirati četiri medicinske sestre s diplomom. - Ja ću izabrati najbolju, rekao nam je ravnatelj Kutleša i dodaje kako mu je pravna služba savjetovala tko i što ide na natječaj. Ravnatelj biogradske bolnice koji je po struci dipl. pravnik, za svog zamjenika je odredio Branka Uhodu, dr.med.specijalist ortopeda koji je dugo bio i ravnatelj bolnice u Biogradu.

Ravnatelj Kutleša nema pomoćnika za kvalitetu, samo pomoćnicu za sestrinstvo. Izmjenom Statuta 2019. njegov je prethodnik uskladio se sa zakonom, te ravnatelj može imati i pomoćnika za pravne poslove, pomoćnika za financijsko poslovanje, pomoćnika za sestrinstvo-glavnu sestru Bolnice te pomoćnika za kvalitetu

Na natječaju biogradske bolnice koje je uglavnom za rukovodeća medicinska mjesta, podijeljenom u dva ciklusa, našlo se i mjesto voditelj kuhinje u službi prehrane.